Recent changes

Until today you could view the recent changes in my tools here on the website, there used to be a link for that in the menu on the left (or on the bottom if you are viewing on a mobile device). But lately that change log was not being updated correctly anymore, so that recent developments were often not visible. So I have decided to remove it now.

But that doesn’t mean I won’t make the recent changes visible anymore. From now on you will find a file named changeLog.html within the development release downloads. In this file you can see the 100 most recent changes in the software. So that should help you to see what has been changed. You can also find this change log here online.

 

8 thoughts on “Recent changes

 1. Jos de Haan says:

  Arno,

  Wanneer ik mijn object wil plaatsen op een locatie met Object Placement, dan krijg ik een error:

  Er is een onverwerkte uitzondering opgetreden in de toepassing.

  De type-initialisatiefunctie voor GMap.NET.WindowsForms.GMapControl heeft een uitzondering veroorzaakt.

  Wat kan hier het probleem zijn?

  gr.
  Jos de Haan
  NL2000 Designer

 2. Paul Volkers says:

  Dag Arno,
  is hier een oplossing voor gevonden?
  Tot voor kort nooit dit soort problemen. Maar na blue-screen-of-death een nieuwe installatie er op en nu ik weer eens met MCX aan de slag ga krijg ik dit probleem ook.
  Een tweede vraagje is of er uitzicht is op een scenproc die hollandse rijtjeshuizen produceert met de zadeldaken in de lengterichting van huizenblokken?
  Groeten
  Arjo

  • arno says:

   Ik heb dat probleem nooit kunnen reproduceren hier. Op mijn PC werkt het gewoon goed. Is dit met de laatste development release versie van MCX?

   Wat betreft de scenProc vraag, autogen heeft zijn beperkingen, maar op zich moet het mogelijk zijn om huizen met een puntdak te maken. Afhankelijk van de input data zal de richting ook goed zijn.

 3. Paul Volkers says:

  Dag Arno,
  Bedankt voor de respons.
  MCX ( laatste development release) doet het wel goed op een pc met W7, maar op mijn W10 laptop niet. Dus in principe kun je het wat mij betreft laten zitten, maar er zullen toch meer “piloten” zijn die in w10 problemen hebben. Ik heb de , in een . vervangen in w10 en verder alle updates laten uitvoeren in w10.

  Wat scenproc betreft, waar moet ik die input data plaatsen? in de spb ( welke en hoe) of in scenproc ( ook hoe) ?
  Wat ben je overigens vreselijk snel. Ik word daar een beetje verlegen van.
  Groeten
  Arjo

  • arno says:

   Ik werk zelf al een aantal jaar met Windows 10 en hier werkt het wel, dus het is niet alleen iets met de Windows versie.

   Dat decimaal teken is alleen voor de compilers van de SDK van belang, dat heeft niks met MCX zelf te maken.

   Wat betreft scenproc, ik ging ervanuit dat je al weet hoe je ermee autogen maakt en dat het probleem alleen de daken was, maar als ik het antwoord zie lijkt dat niet zo te zijn.

 4. Paul Volkers says:

  Dag Arno,
  Dat met w10 zal zeker windows zijn. Dat moet ik dan zelf maar uitvogelen.

  Wat scenproc betreft, dat lukt me ook wel goed. Waar het om gaat is dat je daken krijgt per woning. Die dis-data zijn per woning en niet per huizenblok. Dus ik krijg geen huizenblokken met 1 dak met de helling voor en achter, maar een dakje op elke woning. Voor amsterdamse grachtengordels gaat dat perfect, maar voor vinexwijken is dat wat anders. Het kan best zijn dat fsx of p3d geen autogeen kennen die het “vinexwijk dakmodel” hanteert.
  Nu maak ik zulke wijken met sketchup en MCX. Maar met scenproc zou het toch een stuk sneller kunnen. De gevels van de woningen kan ik ook regio-karakteristiek maken. Het gaat alleen om die daken.
  Ik hoop het duidelijk genoeg uitgelegd te hebben, anders doe ik het nog eens over.
  Groeten
  Arjo

 5. Paul Volkers says:

  Nog wat laten bezinken, en dan is de oplossing: hoe krijg ik een dak met de nok evenwijdig aan de korte kant in plaats van de lange kant. Dat is nu nog de enige vraag. Heb je de oplossing voor me?
  Groeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.